Zo kook je met aanbiedingen

Kijk jij weleens naar de aanbiedingen in de supermarkt? Het kan een groot verschil uitmaken voor je portemonnee! Als je gaat koken met de aanbiedingen van de week, zal je flink wat geld kunnen besparen en toch nog lekker kunnen koken. We gaan je wat tips en inspiratie geven!  

Waarom zou je meer betalen als het niet hoeft?

Wanneer je elke week de aanbiedingen goed in de gaten houdt bij verschillende supermarkten, hoef je voor veel producten nooit meer geld te betalen dan nodig is. Want waarom zou je ook! Als een product in de ene winkel duurder is dan in de andere winkel, dan zou je toch ook liever het goedkopere product kopen? 

Als je op deze manier boodschappen gaat doen, betekent dit wel dat je niet al je boodschappen meer bij een winkel doet. Het zal namelijk vaak voor kunnen komen dat de ene winkel een goede actie op het groente en fruit heeft, maar de actie voor het wasmiddel bij een andere winkel een betere aanbieding is. In dat geval moet je dus naar 2 verschillende winkels om te profiteren van de aanbiedingen. 

De week goed beginnen! 

Om alle aanbiedingen goed in de gaten te houden, betekent dat elke week meerdere folders doorspitten. Dit kun je doen door de folders in de brievenbus te ontvangen, maar er zijn hier tegenwoordig ook handige apps en websites voor. Het voordeel van folders in de brievenbus is dat het altijd winkels zijn die bij jou in de buurt te vinden zijn. Als je kiest om de folders te bekijken op een app is er vaak de mogelijkheid om verschillende aanbiedingen makkelijk met elkaar te vergelijken, zodat je altijd weet of je de beste aanbieding gevonden hebt. 

Begin elke week dus met het bekijken van alle folders. Aan de hand hiervan kun je een lijstje maken per winkel met alle aanbiedingen waar je gebruik van wilt gaan maken. Zo heb je meteen een mooi overzicht wat voor boodschappen je die week moet doen. Dit geeft je ook meteen een goed overzicht van wat je die week kunt gaan koken en zo een weekmenu samenstellen. 

Is het de moeite waard?

Veel mensen vinden het een gedoe om langs verschillende supermarkten te gaan om hun boodschappen te doen. Dan maar meer betalen en in een keer al je boodschappen hebben. Toch kan het op jaarbasis een flinke besparing zijn. Als je het per week bekijkt zijn het misschien maar een paar euro die je bespaart. Als dit bijvoorbeeld per week maar € 5,- is wat je bespaard, is dit toch mooi € 260,- op jaarbasis. Dan klinkt het ineens wel als de moeite waard om op aanbiedingen te letten! 

Ook kun je al veel besparen door te koken met groenten van het seizoen. Dit zijn dan ook vaak de groenten die in supermarkten in de aanbieding zijn. Denk hierbij aan paprika en courgette in het voorjaar en tomaat en komkommer in de zomer. Wanneer je hier rekening mee gaat houden, kun je ook al veel geld besparen tijdens het koken! 

Koken met groenten van het seizoen

Elke soort groenten en fruit hebben hun eigen seizoen waarin ze geoogst worden. Op het moment dat ze geoogst worden is er vaak een overschot aan deze groenten en kunnen supermarkten ze goedkoper inkopen. Dit is dan ook waarom seizoensgroenten bijna altijd in de aanbieding zijn. Door deze aanbiedingen te kopen en hiermee te koken, kun je al veel besparen op je boodschappen. 

Zo zijn bijvoorbeeld de seizoensgroenten in het najaar boerenkool, bloemkool, andijvie, broccoli en aardappel. Dit is dan ook waarom in het najaar het maken van verschillende soorten stamppot zo populair is. In het voorjaar kun je dan bijvoorbeeld beter spinazie, rode bieten, uien of wortel eten. In de zomer zijn juist verschillende soorten bonen, komkommer, tomaten en sla veel te vinden. Daarom eten mensen ook sneller een lekkere salade in de zomermaanden.

Deze groenten kun je in deze maanden vaak in de aanbieding kopen en daardoor flink wat besparen op je boodschappen. Dit verschilt natuurlijk per maand, maar het is zeker de moeite om te bekijken. Veel mensen kijken hier onbewust al naar omdat ze bijvoorbeeld het maken van stamppot in de wintermaanden vinden horen en in de zomer liever een salade eten. 

Koken met aanbiedingen

Met het koken met seizoensgroenten kun je dus al wat geld besparen op je boodschappen. Maar er is elke week natuurlijk veel meer in de aanbieding dan alleen groenten. Ook andere aanbiedingen kunnen natuurlijk aantrekkelijk zijn voor het bepalen van je weekmenu. 

Ieder huishouden heeft vaak zijn lievelingsproducten of gerechten die het altijd wel goed doen. Tijdens het bekijken van alle aanbiedingen kun je hier ook rekening mee houden. Kijk bij de aanbiedingen naar producten waarvan je weet dat je het in een maaltijd kunt verwerken. Zo kun je makkelijk een weekmenu om te koken samenstellen. 

Vaak doen winkels dit ook heel slim. Wanneer bijvoorbeeld bepaalde kruidenmixen in de actie zijn, dan zie je vaak ook dat de kip of de rijst in de aanbieding is. Dan hoef je alleen nog maar de rest van de ingrediënten te kopen en je hebt een complete maaltijd. 

Voorraadkast aanbiedingen inslaan

Aanbiedingen die vaak terugkomen bij winkels, zijn aanbiedingen waarmee je je voorraadkast kunt vullen. Denk hierbij aan lang houdbare producten zoals kruidenmixen, pasta, rijst, soep of groente in blik of in een pot. Dit zijn producten die lang houdbaar zijn en je makkelijk langere tijd in je voorraadkast kunt zetten. Op deze manier kan het ook aantrekkelijk zijn om bepaalde aanbiedingen groot in te slaan, zodat je een lange tijd vooruit kunt met je eigen voorraad. 

Een goed gevulde voorraadkast is altijd handig. Door gebruik te maken van aanbiedingen kun je hier vaak al flink op besparen. Zo heb je altijd ingrediënten in huis om een maaltijd te maken. Dit kan ook handig zijn om later weer te combineren met andere aanbiedingen. Als je bijvoorbeeld een voorraad pasta in je voorraadkast hebt, kun je wanneer de pastasaus of bepaalde groente om saus te maken in de aanbieding is een lekkere maaltijd op tafel zetten.  

Golff.nl supermarkt aanbiedingen
Logo
Shopping cart