De meest favoriete kindergerechten

Vraag aan een kind wat zijn favoriete eten is en je zult vaak als antwoord friet, pannenkoeken, pizza, pasta of Hollandse kost krijgen. Dit zijn natuurlijk niet de meest gezonde gerechten om dagelijks aan je kind voor te schotelen. Toch zijn er genoeg variaties op te vinden, wat zeker in de smaak zal vallen bij de kinderen en ook hun favoriete kindergerechten zullen worden! 

Kies voor kidsproof recepten

Om gerechten te maken die je kinderen ook zeker zullen eten, is het belangrijk dat ze kidsproof zijn. Met kidsproof wordt er een recept bedoeld wat kinderen makkelijk zullen eten en ook nog lekker zullen vinden. Wat hier precies onder valt verschilt natuurlijk ook per kind. De ene zweert bij pasta met kleine stukjes groente, wel dat een ander kind zeker geen stukje groente wil zien en het anders niet eet. Dit weet je van je eigen kinderen en hier kun je dan ook rekening mee houden.

Als je een gerecht voor je kinderen gaat koken, dan moet je rekening houden dat het toegankelijk voor kleine kinderen is. Zorg dat de maaltijden niet te scherp en gekruid zijn. Het beste kun je gerechten maken met zo min mogelijk bewerkte producten en zo veel mogelijk verse producten. We gaan je tips geven om dit te verwerken in gerechten waarvan is gebleken dat veel kinderen ze lekker vinden. 

Groentefrietjes

Een manier om kinderen meer groente te laten eten, is al makkelijk te doen door ze groentefrietjes te geven. Bijna elk kind is gek op friet. Deze kun je bijvoorbeeld makkelijk maken van zoete aardappels of pastinaak. Door ze te bereiden in de oven, zijn ze nog gezonder ook. 

Schil de pastinaak of zoete aardappel en snij ze in frietjes. Meng deze met olijfolie, geperste knoflook en wat fijngehakte rozemarijn. Leg ze op wat bakpapier op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden. Na 30 minuten zijn ze heerlijk bruin, bestrooi ze met een klein beetje zout en je kinderen zullen ervan smullen! 

Maak lekkere soep

Iets wat kinderen vaak makkelijk weg kunnen krijgen is een broodje met soep. Dit kan natuurlijk als lekkere lunch gemaakt worden, maar ook als avondeten kan dit makkelijk. Het maken van een verse soep is helemaal niet moeilijk. Dit is bijvoorbeeld ook een perfecte manier om groente te verwerken welke op moeten. Op deze manier kun je makkelijk je kinderen groente laten eten. 

Een van de soepen die de meeste kinderen lekker vinden, is pompoensoep. Pompoensoep heeft een zoete en zachte smaak, waardoor deze soep bij veel kinderen op nummer 1 staat. Een kopje soep en een broodje erbij om erin te dippen en je hebt een lekkere en gezonde maaltijd. 

Hollandse kost

Een verrassende in het rijtje van favoriete gerechten van kinderen is de Hollandse kost. De meeste kinderen eten met liefde een bord boerenkool of hutspot weg. Zuurkool is in het rijtje van Hollandse kost een minder populair gerecht. Een lekkere stamppot maken is zeker iets wat je in de wintermaanden geregeld op tafel kunt zetten en zal zonder moeite gegeten worden. 

Je kunt er nog wel eens een variatie aan geven. Zo kun je de normale aardappelen eens vervangen door zoete aardappel of maak eens een stamppot van andere groente dan boerenkool of wortelen. Ook kun je variëren met het soort vlees wat je erbij doet. Zo kun je het de ene keer met spekjes maken en de andere keer met draadjesvlees. 

Verschillende soorten pasta

Kinderen zijn over het algemeen gek op pasta. Een lekkere pasta zonder te veel poespas is pasta met ricotta en tomaat. Het is een lekker romige pasta, maar wel met verse groente erin. Ook met pasta kun je weer veel variaties maken. Er zijn als eerste al veel verschillende soorten pasta. Wel hebben kinderen vaak een voorkeur voor een bepaalde soort pasta. 

Ook hierbij kun je weer makkelijk groente verwerken in je pastasaus. Als je aan een kindje vraagt wat voor pastasaus ze willen zeggen ze vaak groene of rode saus. Hiermee bedoelen ze standaard rode pastasaus of groene pesto. Alleen zodra ze vaak groente stukjes in de saus zien, willen ze het niet meer eten of gaan ze de groente eruit pikken. Als je pastasaus maakt kun je hier makkelijk verse groente doorheen pureren. Zo kun je in pestosaus bijvoorbeeld makkelijk spinazie verwerken zonder dat kinderen het door hebben. 

Een lekkere wrap

Nog een gerecht dat bij veel kinderen in de smaak valt zijn wraps. Vaak worden wraps door kinderen vergeleken met pannenkoeken door hoe ze eruitzien. Als kinderen graag vlees eten, dan zijn ze vaak dol op kip. Dit is natuurlijk iets wat je makkelijk op een wrap kan verwerken. Wraps zijn zowel warm als koud te eten en daardoor altijd goed. 

Wat kinderen zo lekker en leuk vinden aan wraps, is dat ze vaak zelf kunnen kiezen wat ze erop kunnen doen. Ook hier kun je weer makkelijk wat groenten verwerken in de saus. Samen met de kip en wat groente kun je een lekkere roerbak maken voor op de wrap. Je kunt er ook voor kiezen om verschillende toppings apart in bakjes te doen en op tafel te zetten. Kinderen vinden niets leuker dan zelf hun eigen wrap te maken! 

Een eigen pizza maken

Pizza is en blijft bij veel kinderen het lievelingsgerecht. Dit is niet zo raar ook natuurlijk, want het is mega lekker en er zijn zoveel mogelijkheden! Het leukste van pizza is dat het ook makkelijk zelf te maken is. Kinderen vinden niets leuker dan zelf hun eten bereiden. Zo is een eigen pizza maken en zelf kiezen wat ze erop doen natuurlijk mega leuk. 

Vaak vinden kinderen eten wat ze zelf gemaakt hebben des te lekkerder. Op pizza vinden ze het ook vaak niet erg als er wat groente op gaat. Dit proeven ze vaak toch niet in combinatie met de saus en kaas wat erop gaat. Ook in de pizzabodem of saus kan al groente verwerkt worden. Zo kan er van het eten van pizza echt een feestje gemaakt worden. Het is dan ook niet zo gek dat dit het favoriete kindergerecht is. 

Golff.nl supermarkt aanbiedingen
Logo
Shopping cart