Prijzen supermarkten omhoog: zo kun je besparen!

De prijzen in de supermarkten rijzen de pan uit. Dat heeft te maken met de hoogste inflatie in jaren, de stijgende energieprijzen en de stijgende prijzen bij fabrikanten. In deze dure tijden is het dus zaak om op de kleintjes te letten. Hoe kun je nu het best besparen? Een paar handige bespaartips.

Maaltijden plannen voor de hele week

Plan de maaltijden voor de komende week al helemaal in het begin van de week in. Bepaal wat je elke dag gaat eten en welke ingrediënten je daarvoor nodig hebt. Het is handig als je meerdere maaltijden met enkele van dezelfde ingrediënten plant, want dan hoef je niets weg te gooien. Je hoeft dan ook niets extra’s te kopen, en zo bespaar je.

Haal de spullen die je nodig hebt maar één keer per week op. Ga dus niet dagelijks naar de supermarkt. Koop ook alleen wat je echt nodig hebt. Hoe verleidelijk die extra reep chocolade ook is; het kost alleen maar extra geld.

Aanbiedingen checken

Het spreekt voor zich: als je weet waar de aanbiedingen zijn, weet je waar je kunt besparen. Maar laat je niet gek maken door de aanbiedingen. Vaak zorgen aanbiedingen ervoor dat mensen producten kopen die ze eigenlijk niet nodig hebben. Koop daarom alleen producten in de aanbiedingen die je toch al nodig had, of veel gebruikt. Extra kopen omdat het in de aanbieding is, zorgt er juist voor dat je meer geld uitgeeft.

Over aanbiedingen gesproken: online casino’s hebben vaak ook bonussen en aanbiedingen. Denk bijvoorbeeld aan gratis spins of een welkomstbonus. Wie een enkel gokje waagt, kan best wat geld winnen. Laat je uitbetalen als je een mooi bedrag hebt gewonnen. Dankzij speellimieten gok je alleen tot een verantwoorde hoogte.

Contant betalen

Wanneer je naar de winkel gaat, is het handig om contant geld mee te nemen. Biljetten en muntjes laten je even stil staan bij de waarde van geld. Je pinpas trekken en gebruiken is snel en vluchtig. Je staat er amper bij stil hoeveel geld je eigenlijk hebt uitgegeven. En dat kan aan het eind van de maand voor een nare verrassing zorgen. Misschien heb je al meer uitgegeven dan eigenlijk de bedoeling was.

Door contant te betalen houd je het overzicht. Je weet immers hoeveel je in je portemonnee hebt gestopt, dus je weet ook hoeveel je hebt uitgegeven als die leeg is. Op die manier voorkom je ook dat je over je budget heen gaat: wat er niet is kun je niet uitgeven.

Inkopen wanneer het goedkoop is

Sommige producten heb je altijd nodig: afwasmiddel, waspoeder of pods, toiletpapier. Dat laatstgenoemde is regelmatig in de aanbieding. Is het in de aanbieding, dan is het verstandig om meteen groot in te kopen. Het is misschien even een aanslag op je budget voor deze week, maar de komende maanden kun je er flink je voordeel meedoen. Je hoeft het namelijk niet te kopen als de prijzen hoog zijn. En je vindt vast wel een plekje in huis waar je wat wc-rollen kwijt kunt.

Golff.nl supermarkt aanbiedingen
Logo
Shopping cart