Waarom 1 keer per week boodschappen doen beter is

Er zijn veel mensen die dagelijks naar de winkel toe gaan voor het doen van boodschappen. Zij willen dan alles zo vers mogelijk in huis halen. Maar er zijn ook veel mensen die maar een keer in de week naar de winkel gaan voor het doen van de boodschappen. Maar waarom zou een keer per week boodschappen doen beter zijn dan iedere dag naar de winkel gaan om de boodschappen in huis te halen? 

Wat zijn de voordelen van een keer in de week boodschappen doen? 

Als je wil besparen op je boodschappen dan zou je er verstandig aan doen om een keer in de week boodschappen te doen. Dit bespaart je dan niet alleen in je portemonnee, maar het zorgt er ook nog eens voor dat je veel minder tijd kwijt bent aan het doen van de boodschappen. 

Daarnaast geeft het ook nog eens rust, want je gaat goed voorbereid naar de winkel toe en hebt er al heel goed over nagedacht wat je allemaal nodig hebt om de week door te komen voor wat betreft de boodschappen die je in huis moet halen. 

Wanneer je een keer in de week boodschappen wil doen zijn er een aantal dingen waar je nog aan zou kunnen denken om het doen van de boodschappen makkelijker te maken. Een keer in de week boodschappen doen zonder van alles te vergeten kan vooral in het begin nog best wel een uitdaging zijn. 

Kies het moment waarop je flink boodschappen gaat doen zorgvuldig uit

Flink boodschappen doen kun je beter niet op ieder moment van de dag doen. Als je een keer per week de boodschappen gaat doen dan weet je zeker dat je flink boodschappen in zal laden in je winkelkarretje.

Zorg ervoor dat je niet de boodschappen gaat doen als je net uit je werk bent. Als je moe bent en trek hebt is dat geen goed idee. Je bent dan namelijk veel meer gevoelig voor het doen van impulsaankopen.

Daarnaast is het ook nog eens zo dat je er veel meer gevoelig voor bent om minder gezonde en makkelijke dingen mee te nemen. Mocht je eerst naar huis toe gaan en eerst even lekker gaan eten, dan is het risico dat je veel impulsaankopen gaat doen al veel kleiner. 

Vind je het lastig om op een rustige manier de boodschappen te gaan halen in de winkel, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een keer in de week de boodschappen online te gaan bestellen. Flink boodschappen doen in de online supermarkt kun je op ieder gewenst moment doen. 

Gebruik een boodschappenlijst voor de weekboodschappen

Als je een keer per week de boodschappen wil doen, dan heb je er niets aan als je de helft van de boodschappen niet mee hebt genomen. Daarom is het verstandig om gebruik te maken van een boodschappenlijst. 

Wanneer je de boodschappenlijst gaat maken zou je voor iedere dag een menu kunnen samenstellen. Op die manier weet je zeker dat je voor iedere dag iets lekkers hebt gekozen en daarvoor de juiste boodschappen mee zal brengen. 

Op die manier voorkom je ook dat je veel te veel of te weinig meeneemt, want je hebt de boodschappenlijst gemaakt aan de hand van het weekmenu dat je hebt samengesteld. Zo voorkom je dat je nog een keer naar de winkel moet en je voorkomt dat je eten weg zal gooien omdat je te veel hebt gehaald.

Zet meer houdbare producten op de boodschappenlijst

Wanneer je voor de hele week in een keer boodschappen wil doen, dan moet je wel opletten dat je niet te veel verse producten haalt die het einde van de week mogelijk niet zouden kunnen  halen. Daarom zou je er verstandig aan doen om ook houdbare producten te gebruiken. 

Mocht je groentes willen hebben, dan doe je er verstandig aan om geen gesneden groente te nemen, maar juist de ongesneden. De ongesneden en onbewerkte groente kun je veel langer goed houden als de gesneden groente in die zakjes. 

Wil je producten langer bewaren, dan kun je je ook verdiepen in de juiste manier waarop je de producten zou moeten bewaren. Als je de producten op de juiste manier bewaard kun je ze veel langer bewaren. 

Zorg met het maken van je boodschappenlijst voor flexibiliteit

Veel mensen hebben er een bezwaar tegen om wekelijks de boodschappen maar een keer te doen omdat ze eigenlijk niet zo goed weten wat ze aan het einde van de week zouden moeten eten. Daar is natuurlijk wel iets op te vinden, je zou met het maken van je boodschappenlijstje flexibiliteit kunnen inbrengen. 

Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe je die flexibiliteit dan voor je zou moeten zien? Die flexibiliteit kun je zelf creëren door ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten waarmee je meerdere gerechten zou kunnen maken. Hiermee heb je voor jezelf een hoop flexibiliteit gecreëerd. 

Gebruik je vriezer als je een keer per week de boodschappen doet

Als je een keer in de week de boodschappen doet kun je dingen als brood en vlees prima in de vriezer bewaren. Oor meer gebruik te maken an de vriezer hoef je minder vaak naar de winkel. Naast vlees en brood zou je ook groenten in de vriezer kunnen bewaren. 

Waarom boodschappen doen een keer in de week beter is

Een keer in de week de boodschappen doen is dus beter voor je portemonnee en het zorgt er ook voor dat je meer tijd over hebt voor andere dingen dan het doen van de boodschappen. Besparen op je boodschappen is natuurlijk nooit verkeerd. 

Daarnaast zorgt dat er ook voor dat je veel sneller voor gezondere keuzes zal gaan, dus ook voor je gezondheid is het een stuk verstandiger om een keer per week de boodschappen te gaan doen. Wanneer je hiermee gaat beginnen gaat dat niet meteen in een keer goed, maar hoe langer je dit doet, hoe beter je er in wordt. Het is zeker de moeite waard om te proberen. 

Golff.nl supermarkt aanbiedingen
Logo
Shopping cart