Welke supermarkt heeft de beste aanbiedingen?

Boodschappen doen, wie heeft er geen hekel aan? Boodschappen doen is iets dat iedereen moet doen, er moet natuurlijk wel eten en drinken in huis zijn als je thuiskomt na een lange dag werken. Bij het boodschappen doen is het belangrijk dat je goed op blijft letten dat je niet te veel gaat betalen voor je boodschappen. Daarom doe je er goed aan om alle aanbiedingen goed in de gaten te houden. De aanbiedingen van de supermarkten worden allemaal in een folder gezet. Je zou dan ook de folders met elkaar kunnen vergelijken. Maar hoe doe je dat dan precies? 

Welke aanbiedingen kun je bij welke supermarkten vinden? 

Als je op zoek bent naar de verschillende aanbiedingen bij de supermarkten, dan zou je hier op een aantal verschillende manieren achter kunnen komen. Zo worden er bijvoorbeeld wekelijks huis aan huis folders bezorgd. 

Deze folders zou je naast elkaar kunnen leggen en dan kijken naar welke aanbiedingen er het beste bij jou passen en bij welke winkel je deze dan zou kunnen vinden. Hierbij kijk je dan natuurlijk alleen naar de folders van winkels die bij jou in de buurt te vinden zijn. 

Met de informatie bij de hand kun je meteen een boodschappenlijstje gaan maken. Je kunt dan meerdere lijstjes maken die per winkel worden ingedeeld. ZO weet je altijd welke aanbiedingen je dan bij welke winkel zou kunnen vinden.

Hoe zou je aanbiedingen het best kunnen vergelijken met elkaar? 

Er zijn twee manieren waarop je de reclamefolders met elkaar zou kunnen vergelijken. Je kunt de huis aan huis folders allemaal één voor één doornemen en daar zou je dan de beste aanbiedingen uit kunnen halen. Dit is de manier die het meest gebruikt werd door de jaren heen. 

Tegenwoordig is het ook zo dat je de reclamefolders allemaal digitaal kan bekijken. Hiervoor is een app die je kunt downloaden. Je hoeft dan niet meer alle folders door te zoeken, je kunt gewoon de productnaam intypen waar je naar op zoek bent en in deze app vind je dan alle aanbiedingen van dit product op een rij. 

Vind je het wel leuk om alle folders door te bladeren, maar wil je dit digitaal doen omdat je de huis aan huis folders niet ontvangt, dan kun je ze via de app ook doorbladeren. Je hebt dan alleen de folders niet fysiek in handen, maar je leest ze dan digitaal. 

Welke voordelen heb je als je de aanbiedingen gaat vergelijken? 

Als je alle aanbiedingen in de folders met elkaar gaat vergelijken heb je meteen in een oogopslag alle aanbiedingen voor jezelf op een rij staan. Hierbij kun je zelf bedenken bij welke supermarkt je dan de aanbiedingen wil gaan halen. 

De aanbiedingen bij de ene supermarkt zullen anders zijn als bij de andere supermarkt. De commerciële afdelingen maken afspraken met de leveranciers waardoor de aanbiedingen per supermarkt verschillend zijn. 

Over het algemeen zul je zien dat de aanbiedingen nooit tegelijk lopen bij de supermarkten. Hier hebben de leveranciers dan weer mee te maken om niet in een keer een hele grote volumes aan voorraad kwijt te raken aan meerdere supermarkten waardoor er een tekort zou kunnen ontstaan in de voorraden. 

Doordat de aanbiedingen vaak na elkaar komen is het voor de leveranciers beter te spreiden in verband met de inkoop en productie van het product dat op dat moment in de aanbieding is. Als je een beetje slim boodschappen doet kun je iedere week gebruik maken van de aanbiedingen die er zijn. 

Heeft het vergelijken van aanbiedingen ook nadelen? 

Natuurlijk heeft het vergelijken van de aanbiedingen ook zo zijn nadelen. Een van deze nadelen is dat je niet bij een, maar vaak bij meerdere winkels je boodschappen gaat doen. Dit kan weer meer tijd in beslag nemen.

Je moet dan natuurlijk wel rekening houden met de extra tijd die je dan kwijt bent aan het doen van de boodschappen. Maar als je dan weer geld bespaard hebt, dan ben je die extra tijd die je kwijt bent aan het doen van de boodschappen snel weer vergeten. 

Simpel besparen door het kopen van de aanbiedingen

Als het gaat om levensmiddelen, dan zijn dat kosten die je altijd zal blijven houden zolang je leeft. Er moet toch gegeten en gedronken worden en je moet er ook goed en verzorgd bijlopen. Om niet te veel te besteden zou je heel goed kunnen kijken naar de aanbiedingen.

Door het kopen van de aanbiedingen kun je best veel geld besparen op de kosten die je kwijt bent voor de eerste levensbehoefte. Dit geld kun je dan weer aan andere dingen besteden. Of je kunt ergens voor gaan sparen. Dat kun je jezelf allemaal geven met het kopen van de aanbiedingen. 

Toch moet je wel heel goed opletten waar je de aanbiedingen koopt. Soms kan het net even zo zijn dat dezelfde aanbieding bij een andere winkel net even goedkoper uit zal vallen. Als je dan toch aan het besparen bent, dan natuurlijk wel het maximale. 

Is het handig om aanbiedingen in te slaan? 

Als er goede aanbiedingen zijn, dan zou je ervoor kunnen kiezen om deze groot in te slaan. Kijk wel goed naar de houdbaarheidsdatums en wees kritisch in wat je gebruikt en hoe lang je ergens mee doet. Het zou zonde zijn als je de helft van wat je hebt ingekocht uiteindelijk nog weg kan gooien. 

Daarnaast is het ook nog eens zo dat de voorraad die je aan wil gaan leggen ook nog een plekje in je huis moet krijgen. Hiervoor moet je dan natuurlijk wel de ruimte hebben. Misschien moet je er dan een extra kast voor neerzetten, ook dit neemt weer ruimte in beslag. 

Vaak is het zo dat aanbiedingen eens in de zes tot acht weken wel weer terug zullen komen bij dezelfde supermarkt en binnen die termijn ook wel bij een andere supermarkt, inslaan is dus eigenlijk helemaal niet nodig. Als je dan inslaat doe dat dan niet met een voorraad waar je langer dan twee maanden mee kunt doen. 

Golff.nl supermarkt aanbiedingen
Logo
Shopping cart