Is de markt goedkoper dan de supermarkt?

Het is het meest voor de hand liggend dat wij onze boodschappen in een supermarkt doen. Als we het hebben over boodschappen doen, dan wordt ook vaak als eerst aan de supermarkt gedacht. Wat natuurlijk helemaal niet zo gek is omdat je in de supermarkt de meeste artikelen dicht bij elkaar hebt om te kunnen kopen. Vaak wordt er gelet op aanbiedingen waardoor er geld bespaard wordt. Maar is dat wel zo? Zou je in sommige gevallen op de markt niet veel goedkoper uit zijn voor je boodschappen? Waar kun je dan eigenlijk het best je boodschappen doen als je het goedkoopst uit zou willen zijn? 

Waar doe je je boodschappen het goedkoopst?

Wanneer je boodschappen gaat doen, dan kun je deze op verschillende plaatsen doen. Je kunt hiervoor een bezoek brengen aan de supermarkt, een speciaalzaak of je kunt ervoor naar de markt toe gaan. Maar bij welke van deze gelegenheden zou je dan het meest goedkoop uit zijn? 

Hierbij hangt het er helemaal vanaf waar je dan precies naar op zoek bent. Als je naar de supermarkt toe gaat, dan weet je eigenlijk zeker dat je altijd meteen in een keer al je boodschappen mee kan nemen, maar als je dan de prijzen gaat vergelijken met de markt, dan ben je in sommige gevallen in de supermarkt echt wel duurder uit. 

Hierbij gaat het dan om bepaalde productgroepen waar je dan op de markt waarschijnlijk goedkoper uit zou kunnen zijn. Hierbij gaat het om de versproducten, je moet er alleen wel rekening mee houden dat de keuze meer beperkt is als in de supermarkt. 

Waar vind je groente en fruit het goedkoopst? 

Als je je groente en fruit gaat kopen dan ben je over het algemeen het goedkoopst uit op de markt. Toch kan het in sommige gevallen wel zijn dat groente in de aanbieding is in de supermarkt waardoor deze dan toch nog goedkoper zouden zijn dan op de markt. 

Het is dan ook belangrijk dat je goed kijkt naar de aanbiedingen in de supermarkt voordat je naar de markt toe gaat. Het kan voorkomen dat je dus voor bepaalde groentes in de supermarkt voordeliger uit bent. 

Voor fruit geldt eigenlijk hetzelfde als voor de groente. Houdt de aanbiedingen van de supermarkt in de gaten om er zeker van te zijn dat je altijd het minst betaald voor de fruitsoorten die je voor die week wil gaan kopen. 

Waar kun je je vlees het best kopen als het gaat om de prijs? 

Als je vlees gaat kopen dan is het helemaal afhankelijk van het soort vlees waar je dan goedkoper uit zou kunnen zijn. Over het algemeen kun je vers vlees goedkoper krijgen op de markt als in de supermarkt.

Maar als het gaat in verwerkt vlees dan ben je in de supermarkt vaak veel goedkoper uit. Dit heeft er alles mee te maken dat supermarkten in grotere hoeveelheden in kunnen kopen waardoor ze bulk korting krijgen hierover.

Toch zijn daar ook uitzonderingen op te vinden. Kip is vaak in de supermarkt goedkoper dan op de markt. Terwijl lamsvlees op de markt weer goedkoper is dan in de supermarkt. Hou daarom de prijzen van de supermarkt goed in de gaten om te zien waar je welk vlees het best kunt kopen. 

Wat zijn de voordelen van boodschappen doen op de markt? 

De markt is een fijne plek om je boodschappen te kunnen doen, niet alleen omdat het goedkoper is als in de supermarkt, maar ook om de gezelligheid die het met zich meebrengt op de markt. Soms kun je op de markt leuke verrassingen tegenkomen.

De verrassingen van de markt zitten hem erin dat je soms producten tegen kan komen op de markt die in de supermarkt niet worden verkocht. Daarnaast zijn de producten goedkoper doordat er meteen bij de producent van de producten wordt gekocht.

Je weet dan ook meteen wat de herkomst van je product is. Door hier te kopen steun je die lokale ondernemer en op de markt maak je ook nog eens makkelijk contact met andere mensen. Boodschappen doen op de markt is een gezellige en sociale aangelegenheid. 

Heeft het kopen op de markt ook nadelen? 

Een van de grootste nadelen van het kopen op de markt is dat de keuze aan aanbod van producten beperkt is. In de supermarkt zijn er veel meer artikelen te vinden die tegen verschillende prijzen aangeboden worden. Op de markt heb je vaak te maken met een en dezelfde prijs. 

Daarnaast vind je op de markt niet alle producten die je nodig hebt op een plek. Je moet er naar meerdere kramen toe om al je boodschappen te kunnen doen. Hierdoor kan het doen van de boodschappen meer tijd in beslag nemen dan wanneer je de boodschappen in de supermarkt zou doen. 

Prijzen vergelijken op de markt kan ook soms lastig zijn. Dit doordat er soms meerdere aanbieders zijn waarbij je dezelfde producten tegen verschillende prijzen aan worden geboden. Zo kun je aan het begin van de markt iets gekocht hebben dat je aan het einde van de markt tegen een nog gunstigere prijs had kunnen kopen. 

Het vergelijken van de beste deal voor jou

Je weet nu dat de markt een hele fijne plek is waar je vooral de verse producten kunt kopen. Je zult er ook andere producten tegenkomen, maar hier kun je niet vanuit gaan. Ook voor wat betreft de prijzen zul je de prijzen van de supermarkt goed in de gaten moeten houden om ervoor te zorgen dat je niet teveel betaald. 

Daarnaast moet je natuurlijk ook de kwaliteit van de verse producten goed bekijken voordat je deze gaat kopen. Hierbij heb je met kopen op de markt wel voordelen op het gebied van versheid en afwisseling.

Toch kan het zijn dat je op de markt hogere prijzen moet betalen doordat de marktkoopman geen gebruik kan maken van de mogelijkheid om in bulk aan te kopen. Helemaal niet als het gaat om het verkopen van verse producten die binnen een bepaalde tijd verkocht moeten zijn. 

Tags:

Golff.nl supermarkt aanbiedingen
Logo
Shopping cart