7 slimme manieren om goedkoop en gezond te eten

Goedkoop en gezond eten is nog best wel een dingetje. Dit is iets wat voor veel mensen lastig is. Er zijn aardig wat manieren om er voor te zorgen dat je op een goedkope en gezonde manier kan eten. Het is best wel lastig om deze manieren te vinden. Wil je er wat weten? Lees dan eens hieronder!

Goedkoop en gezond eten!

Het klinkt bijna onmogelijk om goedkoop en gezond te eten. Maar je zult nog opkijken dat dit wel kan. Wanneer je een paar handige tips en trucs hebt die je gaat gebruiken dan kan je met weinig geld toch een gevulde koelkast en voorraadkast hebben. En dan heb je ook nog eens gezond eten. 

Besparen op een makkelijke manier voor een gezonde maaltijd

Tegenwoordig heeft iedereen het druk met werk of een studie. Daarnaast is het sociale leven, de huishouding en hobby’s ook nog eens heel erg belangrijk. En om al deze dingen toch in 24 uur te kunnen stoppen gaan we op veel dingen over op een gemakkelijke manier. Zo is dat ook met eten. We kopen snel een kant en klare maaltijd of gaan iets bestellen bij een afhaalrestaurant. Maar dit is niet bepaald gezond of goedkoop. En toch kan je met een soort van voorbereiding en wat aanpassingen besparen op een gezonde voeding. 

Tips om goedkoop en gezond te kunnen eten

Om op een gezonde en goedkope manier te kunnen eten zijn de volgende tips misschien een hulpmiddel. 

Zet uitgaven op een rij en bepaal een budget voor de boodschappen

Wil je besparen op het eten dan is het goed om de uitgaven goed in kaart te hebben. De bonnetjes van de supermarkt na kijken en de bankrekening na lopen op de bedragen van je boodschappen. Vaak ga je meerdere keren in de week naar de supermarkt en doe je dan ook nog eens onnodige uitgaven. 

Het is duidelijk dat als je meerdere keren in de week boodschappen gaat doen dat je dan nog wel eens dingen mee neemt die eigenlijk helemaal niet nodig zijn of wat helemaal niet zo goedkoop is. 

Wanneer het duidelijk is wat je uitgeeft aan boodschappen voor eten kan je een budget bepalen wat je wilt gebruiken in een week voor eten. Wanneer je meer uit gaat geven als het budget wat je had bepaald dan is er vaak sprake van luxeartikelen die eigenlijk niet nodig zijn. 

Maak de kast en de vriezer leeg

Het is altijd goed wanneer je een boodschappenbriefje maakt dat je de voorraad bekijkt die er in huis is. Vaak is het zo dat je veel meer in huis hebt dan je zelf denkt. Loop daarom de koelkast, voorraadkast en de vriezer na of er nog wat in ligt wat gegeten kan worden. Het is heel erg jammer dat de producten die je nog thuis hebt moet weggooien omdat ze vergeten zijn. Met de restjes die er allemaal zijn is soms ook nog wel een voor een dag een maaltijd te maken. 

Een boodschappenlijstje maken

Ga nooit onvoorbereid boodschappen doen. Wanneer je namelijk zonder een boodschappenbriefje naar de winkel gaat kom je vaak ook met onnodige boodschappen thuis. De kans dat je dan ook nog eens wat vergeet is groot. Daardoor moet je weer terug naar de winkel. 

Een boodschappenlijstje kan je ook online maken bij sommige winkels. Zo kan je ook meteen zien wat je kwijt bent aan budget. Zo kan je ook zien of je binnen je budget blijft. 

Wil je niet in de verleiding komen om meer producten mee te nemen die onnodig zijn kan je ook overwegen om je boodschappen online te doen. Het is wel zo dat de bezorging dan vaak ook een bedrag kost. Veel supermarkten hebben de mogelijkheid om te kunnen besparen op de bezorgkosten door bijvoorbeeld actieproducten te kopen.

Wanneer je met een lege maag naar de supermarkt gaat is de kans groot dat je op dat moment alles lekker vindt omdat je trek hebt. Op dat moment doe je veel meer aankopen dan eigenlijk op je boodschappenlijstje staan.

Wanneer je de boodschappen 1 keer in de week doet kan je voor de hele week bepalen wat je wilt gaan eten. Zo is de kans op impulsieve en onnodige aankopen nog kleiner. Met de restjes die overblijven kun je vaak nog weer een andere maaltijd maken. Bewaar deze dan ook!

Geen kant en klare verpakkingen of portieverpakkingen

Tegenwoordig zie je veel kant en klare verpakkingen en portieverpakkingen in de winkels. Maar dit zijn vaak duurdere producten dan grootverpakkingen en onbewerkte producten. Vermijd daarom zoveel mogelijk gemak artikelen. Je kunt beter de grootverpakking nemen en ze zelf verdelen om op die manier iets makkelijks mee te nemen. 

Zoek inspiratie bij aanbiedingen en seizoensproducten

Het is altijd moeilijk om te beslissen wat je gaat eten omdat er veel voedingsmiddelen zijn om uit te kiezen. Houdt het makkelijk en laat je inspireren door de aanbiedingen en de seizoensproducten.  Hou in de folders bij wat er in de aanbieding is en ga voor de seizoensgroenten en fruit. 

Maak budgetrecepten

Online kun je heel erg veel budget recepten vinden. Dit zijn vaak ook gezonde en goedkope maaltijden. Zo kan je voor een bepaald budget per persoon een maaltijd op tafel zetten. 

Vlees en vis zijn artikelen die duur zijn. Daarom kan je vegetarische maaltijden eten. Zo bespaar je op je portemonnee maar ook op tijd en doe je iets voor dier en milieu. 

Op de markt kan je nog aardig wat geld besparen. Wanneer je groente, fruit, zaadjes en noten daar haalt aan het einde van de dag dan gaat dat je veel schelen. De marktkooplui willen dan graag van de laatste artikelen af. Maak daarom gebruik van de markt. 

Maak gebruik van een maaltijdbox 

Wanneer je niet goed weet wat je moet eten kan je er voor kiezen om een maaltijdbox te gebruiken. De maaltijdboxen zijn vaak voordelig maar ook gezond omdat ze veel groenten bevatten maar ook vitaminen en mineralen. 

Golff.nl supermarkt aanbiedingen
Logo
Shopping cart