Tips om sneller boodschappen te doen

Boodschappen doen, de meeste mensen hebben er een hekel aan en willen er dan ook zo snel mogelijk vanaf zijn. Maar hoe doe je dat dan precies? Op een slimme manier zo snel mogelijk je boodschappen doen? Er zijn verschillende dingen die je kunt doen. Om je een beetje op weg te helpen bij het sneller en slimmer boodschappen doen vind je op deze pagina allemaal handige tips en weetjes die je kunnen helpen bij het snel doen van je boodschappen. 

Ga nooit boodschappen doen zonder boodschappenlijstje

Als je boodschappen moet gaan doen dan doe je er verstandig aan om een boodschappenlijstje te maken. Zet je boodschappenlijstje in de volgorde van de winkel, dan kun je in een route doorlopen naar de kassa en onderweg al je boodschappen in je karretje of mandje steken. 

Neem de reclamefolders goed door

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van alle aanbiedingen voordat je naar de winkel staat. Vermeld deze ook op je boodschappenlijstje. Zo zorg je ervoor dat je ook geen aanbiedingen mee zal nemen als impulsaankoop. 

Bezoek zoveel mogelijk dezelfde winkels

Door steeds dezelfde winkels te bezoeken zorg je ervoor dat je al weet waar alles staat. Dit gaat je weer helpen met het besparen van tijd bij het doen van je boodschappen, want je hoeft eigenlijk nergens naar te zoeken. 

Blijf zoveel mogelijk in de buitenste paden lopen

Over het algemeen is het zo dat de producten die het meest gebruikt worden in de buitenste paden te vinden zijn. Dan moet je voornamelijk denken aan de vers producten als brood, groente, vlees, diepvries en zuivel. In de middelste paden vind je eigenlijk altijd alleen maar de langere houdbare producten die bewerkt zijn. 

Kijk kritisch naar de rijen bij de kassa en sluit bij de meest snelle aan

Door goed te kijken naar de kassa’s en de rijen die bij de kassa’s staan heb je kans dat je bij de meest snelle kassa aan zal sluiten. Zelfs als er iemand met een volle kar voor je staat kan het zo zijn dat de rij de meest snelle is. Wees daarom kritisch, de kortste rij is niet altijd meteen de snelste rij. 

Ga boodschappen doen als het rustig is in de winkel

Vaak is het een rustig moment als je voor sluitingstijd naar de winkel gaat. Ook heb je dan de kans dat je tegen die tijd nog allemaal producten vindt met kortingsstickers erop die nog niet meegenomen zijn door andere mensen. 

Door op verschillende tijden de supermarkt te bezoeken kun je erachter komen op welke momenten het rustig is in de supermarkt waar jij je boodschappen altijd doet. Zo zullen gepensioneerden vaker overdag hun boodschappen doen als werkende mensen, deze doen dat vaker in de avond of in het weekend. 

Neem geen dingen mee die je nog in de kast hebt staan

Als je je boodschappenlijstje gaat maken voordat je je boodschappen wil gaan doen, dan kun je altijd je kastjes en je koelkast nakijken om te zien wat je allemaal nog in de kast hebt staan. Op die manier voorkom je dat je allemaal dingen gaat halen die je eigenlijk niet nodig hebt en je bent sneller klaar doordat je boodschappenlijstje korter wordt. 

Online je boodschappen bestellen

Om tijd te sparen zou je ook online je boodschappen kunnen bestellen. Deze zullen dan in de winkel worden klaargezet. Het enige dat jij dan hoeft te doen is je boodschappen afhalen. In de meeste gevallen zijn de boodschappen dan ook al online afgerekend. Zo ben je minder tijd kwijt aan het boodschappen doen en je neemt geen impulsaankopen mee als je door de winkel loopt. 

Doe je boodschappen altijd alleen

Ook al heb je een boodschappenlijstje bij je, als je met meer mensen naar de winkel gaat dan heb je niet altijd altijd in de gaten wat er allemaal in je karretje terecht komt. Daarnaast zul je in je eentje sneller door de winkel heen gaan omdat jij je vaste route hebt en je niet afgeleid kunt worden door anderen. 

Heb je een budget, hou je er dan aan

Als je het niet al te breed hebt, dan is het verstandig om een boodschappenbudget te nemen. Zorg ervoor dat je je boodschappen budget niet overschrijdt. Op die manier hou je ook controle over de financiën. Met weinig geld kun je ook heel lekker en verantwoord koken. 

Aanbiedingen alleen groot inslaan als je er over langere tijd geld mee bespaart

De aanbiedingen waarbij je producten gratis kan krijgen als je een bepaalde hoeveelheid ervan koopt zijn alleen lucratief als je deze producten ook echt op regelmatige basis gebruikt. Vaak komen deze aanbiedingen een aantal keren per jaar voorbij. 

Op het moment dat deze aanbieding er dan weer is, dan zou de voorraad die jij hebt aangelegd eigenlijk op moeten zijn, zodat je weer een nieuwe voorraad aan kunt leggen. Let er ook op dat je geen aanbiedingen koopt waarbij je jezelf betrapt op het weggooien van de overblijfselen van de aanbieding omdat ze niet meer lekker zijn door het lange staan. 

Haal 1x per week al je boodschappen in huis

Door een keer in de week al je boodschappen in huis te halen bespaar je jezelf een heleboel tijd. Je bent dan toch in de winkel en dan kun je maar net zo goed meteen alle boodschappen voor de hele week meenemen. Dit bespaart je een aantal keren naar de winkel toe gaan, een aantal keren in de rij staan bij de kassa en een aantal keren de hele winkel doorlopen. 

Kies zorgvuldig uit wat je allemaal nodig hebt in de week en hou je dan ook strikt aan het bedachte menu. Ook al heb je misschien ergens geen zin in, weer naar de winkel gaan kost extra geld en extra tijd en je loopt het risico dat je daardoor eten weg gaat gooien dat eigenlijk nog goed is. Kortom je bespaart een hoop tijd en geld als je al je boodschappen voor de hele week in een keer mee neemt.

Golff.nl supermarkt aanbiedingen
Logo
Shopping cart