Zo maak je snel en simpel een boodschappenlijstje

Boodschappen doen, iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. De een vindt het leuk en de andere niet. Boodschappen doen gaat de een ook makkelijker af dan de andere persoon. Vaak is het zo dat wanneer je boodschappen gaat doen, dat je dan allemaal dingen meeneemt die je eigenlijk niet nodig zou hebben. Dit worden impulsaankopen genoemd. Het voorkomen van impulsaankopen is mogelijk wanneer je boodschappen gaat doen met een boodschappenlijst op zak. Wanneer je je aan de boodschappenlijst houdt zul je geen impulsaankopen meer doen. Maar hoe kun je snel en eenvoudig een boodschappenlijst maken dan? 

Wat heb je nodig voor het maken van een boodschappenlijst? 

Er zijn verschillende manieren waarop je een boodschappenlijst zou kunnen maken. Zo kun je met pen en papier een boodschappenlijst maken. Dit kun je doen voordat je naar de winkel toe gaat. Je schrijft dan op wat je allemaal nodig hebt. Wat erop komt te staan is helemaal afhankelijk voor hoe lang je de boodschappen in huis wil aanhalen.

Daarnaast zou je ook een memobord kunnen gebruiken. Wanneer iets op is of bijna op is, dan zou je het kunnen noteren op het memobord. Wanneer je dan naar de winkel gaat hoef je de memo’s alleen maar over te nemen van het bord op je boodschappenlijst. 

Tegenwoordig kun je ook gebruik maken van de mogelijkheid op je telefoon om notities op te slaan. Je zou dan bijvoorbeeld alles wat je nodig hebt in een notitie kunnen schrijven. Als je dan naar de winkel toe gaat hoef je alleen maar de notitie in je telefoon erbij te pakken.

Let op de aanbiedingen als je een boodschappenlijst gaat maken

Niemand wil te veel uitgeven voor de boodschappen. Om je hierbij te helpen zou je de reclamefolders kunnen bekijken om te weten welke aanbiedingen er zijn. JE zou je boodschappenlijst al kunnen vullen met de aanbiedingen. 

Ook als geld geen rol zou spelen bij het doen van de boodschappen is het natuurlijk jammer als je meer betaald voor je boodschappen dan nodig is. Mocht je geen reclamefolders door de brievenbus krijgen, dan kun je ook online gaan kijken naar de aanbiedingen in de folders

Maak voor jezelf een weekmenu

Als je een keer in de week boodschappen doet kun je het makkelijk maken voor jezelf door een menu samen te stellen voor de hele week. Zo kun je per dag noteren wat je nodig hebt voor het eten. Op die manier kun je ook geen boodschappen vergeten mee te nemen en je hoeft door de week heen ook niet meer na te denken over wat je wil gaan eten. 

Je hoeft ook maar een keer de deur uit voor het doen van de boodschappen. Doordat je alles op een boodschappenlijst noteert ben je er zeker van dat je voor de hele week de boodschappen in een keer al in huis kan halen zonder dat je allemaal dingen mee neemt die je eigenlijk niet nodig hebt. 

Deel je boodschappenlijst nauwkeurig in

Wanneer je je boodschappenlijst gaat maken doe je er goed aan om de boodschappen zo te noteren dat je ze in de looprichting neerzet van de winkel. Op die manier kun je met je boodschappenlijst van boven naar beneden heel makkelijk de boodschappen in je karretje gaan leggen.

Mocht je dat lastig vinden, dan kun je ook de boodschappenlijst indelen op de rubrieken. Zo zou je bijvoorbeeld de rubrieken vlees, zuivel, drogisterij, vleeswaren of brood kunnen gebruiken. Onder deze rubrieken kun je dan alle boodschappen noteren die je dan nodig hebt. 

Ook wanneer je naar meerdere winkels toe gaat om je boodschappen te doen kun je een handige boodschappenlijst maken. De boodschappenlijst kun je dan indelen per winkel en deze kan je dan ook weer indelen op de verschillende rubrieken. Je kunt dan geen winkel vergeten en je komt met alle boodschappen thuis die je nodig hebt. 

Boodschappenlijstjes in alle soorten en maten

Als je het lastig vindt om helemaal zelf een boodschappenlijstje te maken kun je ook gebruik maken van andere mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een digitaal boodschappenlijstje. 

In de app store kun je verschillende soorten apps vinden waarmee je heel makkelijk een boodschappenlijstje kunt maken. Ook kunnen de digitale boodschappenlijstjes je helpen bij het invullen van de voordeeltjes. Hiermee kun je dus een budgetvriendelijke boodschappenlijst maken. 

Soms kun je ook een app downloaden van de supermarkt waar je altijd je boodschappen bij doet waar je ook een boodschappenlijstje in kan voeren. Deze app zal dan het boodschappenlijstje helemaal volgens de looproute van de winkel indelen. 

Het papieren boodschappenlijstje

Mocht je niet veel voelen voor een digitaal boodschappenlijst dan kun je er altijd voor kiezen gewoon een papieren boodschappenlijst te maken. Hiervoor kun je in de winkel vaak leuke voorgedrukte notitieboekjes kopen die speciaal gemaakt zijn voor het maken van een boodschappenlijst.

De digitale boodschappenlijstjes die je eerder hebt gemaakt kun je ook uitprinten. Dan hoef je niet met je telefoon in je handen te lopen als je gaat winkelen, maar heb je gewoon een papieren boodschappenlijst nodig. 

Hoe hou je het budget in de gaten met een boodschappenlijst? 

Als je een digitaal boodschappenlijstje gebruikt, kun je vaak ook een boodschappenbudget instellen. Wanneer je dan boodschappen aan je boodschappenlijst toevoegt zal het bedrag van de boodschap van het budget afgehaald worden. 

Dit kun je doen met een wekelijks boodschappen budget, of je zou een maandelijks boodschappen budget kunnen kiezen. De wekelijkse boodschappen zullen dan van het maandbudget voor de boodschappen afgehaald worden. Je moet er dan wel zelf om denken dat je dan genoeg budget overhoudt om de rest van de maand ook boodschappen te kunnen doen. 

Met het maken van een boodschappenlijst ben je helemaal de baas over je eigen budget. Je zal dan ook niet heel snel te veel uit gaan geven voor de boodschappen. Helemaal niet als je je strak aan je boodschappenlijst weet te houden en jezelf niet laat verleiden tot het doen van aankopen die niet op de boodschappenlijst staan. 

Golff.nl supermarkt aanbiedingen
Logo
Shopping cart