Wat vind je echt alleen in de Turkse supermarkt?

Vooral als je van de keuken uit het Midden-Oosten houdt doe je er goed aan om je boodschappen bij een turkse supermarkt te gaan halen. In deze recepten worden vaak ingrediënten gebruikt die je in de gewone supermarkten niet kunt vinden. Als je dan een turkse supermarkt in de buurt hebt zitten, dan heb je grote kans dat je daar de producten die je niet in een gewone supermarkt kunt kopen wel kunt vinden. Maar voor welke producten moet je dan echt naar de Turkse winkel gaan en wat verkopen ze eigenlijk allemaal in een turkse supermarkt? 

Wat koop je bij de turkse supermarkt? 

Bij een turkse supermarkt kun je allemaal producten kopen die je niet kan vinden in de reguliere supermarkt. Hierbij kun je denken aan verschillende categorieën. Om je een beetje wegwijs te maken wat er allemaal in een turkse supermarkt te verkrijgen is vind je hieronder een aantal categorieën waarin producten worden genoemd die je bij de turkse supermarkt kunt kopen. 

Vers groente en fruit

Als het gaat om groente en fruit zul je bij de turkse supermarkt bijzondere soorten groente en fruit kunnen vinden die je bij de supermarkt niet kunt vinden. Hierbij kun je denken aan artisjok, granaatappels, courgettebloemen, dadels en verse vijgen. 

Maar dat niet alleen, ook de vergeten groenten als kardoen, aardpeer, schorseneer, raapstelen, snijbiet, waterkers en postelein, zijn groentes die je van vaak bij de turkse supermarkt wel zou kunnen vinden.

Naast de vergeten groenten zijn er ook vergeten fruitsoorten. Als je het hebt over vergeten fruitsoorten, dan gaat het vaak over mispels, kweepeer en kastanjes.

Verse kruiden

Bij de turkse supermarkt hechten ze veel waarde aan het aanbod van verse kruiden. Verse kruiden worden dan ook vaak in grote getalen gepresenteerd en aangeboden. Als je het hebt over de verse kruiden die je dan bij de turkse supermarkt zou kunnen vinden, dan hebben we het over kruiden als verse dille, verse basilicum, verse dragon, verse munt, verse koriander en verse peterselie. Vaak zijn de kosten van deze verse kruiden niet zo hoog. 

De turkse slager

In de meeste turkse supermarkten zit ook een turkse slager. Bij de turkse slager vind je altijd alleen maar ritueel geslacht vlees. Dit vlees wordt ook wel halal vlees genoemd. Halal vlees is vlees dat volgens de islamitische eisen geslacht is. Het is uitgebloed vlees van dieren die onverdoofd geslacht worden tijdens het aanroepen van Allah en zegeningen van de Imam. 

De vleessoorten die je bij een turkse slager kunt vinden zijn:

  • Lamsvlees in allemaal verschillende soorten en maten
  • Kalfsvlees
  • Rundvlees
  • Schapenvlees 
  • Kippenvlees

Specerijen

Bij de turkse supermarkt kun je ook voor weinig geld aan je specerijen komen. Specerijen als ras-el-hanout, komijnzaad, pul biber, nigellazaad, saffraan, knoflookpeper, za-atar en sumak kun je daar tegen lage prijzen vinden. 

Andere smaakmakers dan kruiden en specerijen

De turkse supermarkt staat erom bekend veel bijzondere smaakmakers te verkopen. Als we het dan hebben over smaakmakers dan kun je denken aan druivensiroop, granaatappelsiroop, appelazijn, oranjebloesemwater, rozenwater en harissa.

Dit zijn stuk voor stuk producten die je best lang kunt bewaren. Met deze producten kun je zowel zoete als hartige gerechten lekker op smaak brengen. Maar ook voor een borrelplankje kun je heerlijke dingen vinden bij de turkse supermarkt.

Als je een lekker borrelplankje samen wil gaan stellen dan mogen dingen als aubergine dips, hummus of feta hapjes niet ontbreken. Dit is heerlijk op brood of op een toastje bij de borrelplank op tafel. 

Meelproducten

Voor meelproducten als amandelmeel of kikkererwtenmeel kun je het best bij de turkse supermarkt komen. Vaak kun je tegen lage prijzen grotere hoeveelheden van deze producten kopen. Dit omdat deze producten in grote hoeveelheden worden gebruikt in de keuken.

Deegwaren en gedroogde bonen

Ook voor producten uit de categorie deegwaren zit je bij de turkse supermarkt op de juiste plek. Producten als couscous en Bulgur, semoule, tarwekorrels en verschillende rijstsoorten zijn er te vinden.

Deegwaren spelen een belangrijke rol bij de gerechten die in die culturen vaak gemaakt worden. Daarom biedt een turkse supermarkt deze producten dan ook veelvuldig aan. Bij de gewone supermarkten kun je sommige van deze producten ook vinden, maar dan betaal je vaak wel de hoofdprijs voor een kleine hoeveelheid.

Naast deegwaren verkopen ze ook verschillende soorten Turks brood, filodeeg en wraps. De befaamde en traditionele baklava soorten kunnen met deze ingrediënten gemaakt worden. Alleen niet vergeten de honing mee te nemen die vaak wordt gebruikt.

Waar je ook vaak grootverpakkingen van kunt vinden bij de turkse supermarkt zijn de gedroogde bonen. Verschillende soorten gedroogde bonen, linzen en kikkererwten kun je daar altijd vinden. Weet je niet zo goed wat je ermee kunt maken, vraag het dan in de turkse supermarkt.

Kaas en melkproducten

Op het gebied van zuivel kun je in de Turkse supermarkt verschillende traditionele producten vinden uit de turkse keuken. Hierbij kun je denken aan de gezouten yoghurtdrank Aryan, de mascarpone achtige dikke room Kaymak, ghee geklaarde boter en dikke yoghurt soorten. 

Dan nog maar niet te spreken van de lang houdbare feta soorten in blik en de Halloumi kaas. Dit is een kaasje dat van zowel schapenkaas als geitenkaas gemaakt is. Het heeft een vrij zoute smaak en de textuur van fetakaas. Je kunt er prima mee bakken en het wordt vooral in vegetarische gerechten gebruikt. 

Zoetigheid

Ook op het gebied van zoetigheid kun je bij de turkse supermarkt prima uit de voeten. Producten als Turks fruit, Halva, honing en Baklava zijn er altijd volop aanwezig. De baklava kun je vinden in meerdere soorten en maten en smaken. Laat je goed informeren over welke smaken baklava er zijn. 

Je kunt de baklava helemaal naar eigen wens samenstellen in de hoeveelheden die je zelf maar zou willen hebben. Je kunt er een mooi assortiment van samenstellen. De honing die ze verkopen en gebruiken is vaak zelf gemaakt. Dit zul je dan ook zeker kunnen merken aan de textuur en de smaak van de honing. Een betere en lekkerdere honing zul je bij de reguliere supermarkt niet kunnen vinden.

Golff.nl supermarkt aanbiedingen
Logo
Shopping cart