De beste budgetvriendelijke producten in de supermarkt

Boodschappen doen blijft een uitdaging. Je wilt namelijk goede producten voor zo min mogelijk geld. We merken dat het tegenwoordig steeds moeilijker wordt om met je budget uit te komen. Je kunt namelijk niet altijd meer de boodschappen halen die je gewend bent voor dezelfde prijs die je gewend was. Het is daarom belangrijk dat je gaat uitzoeken wat de beste budgetvriendelijke producten in de supermarkt zijn, zodat je budget niet al te veel wordt overschreden. Wij helpen je daar graag bij door alvast wat producten voor je op een rijtje te zetten die volgens ons het goedkoopste zijn in de supermarkt.

Huismerken

Niet alle huismerken zijn zo goed als de A-merken maar toch zijn er goede pareltjes te vinden. Vooral pindakaas, wat tegenwoordig best duur is als je het A-merk koopt, is goed te vervangen door een huismerk. Als je voor een huismerk besluit te kiezen is het in het begin misschien even uitzoeken welk product van welk huismerk je het lekkerst vindt, maar met huismerken ben je zeker weten goedkoper uit dan met A-merken.

Diepvriesproducten

Tegenwoordig zijn verse groenten en fruit behoorlijk in prijs gestegen. Bananen zijn momenteel nog wel betaalbaar, maar ander vers fruit is behoorlijk in prijs gestegen. Wil je bijvoorbeeld blauwe bessen of frambozen hebben, dan doe je er verstandig aan om eens in het diepvriesvak te gaan kijken.

Voor groenten kun je ook prima terecht in het diepvriesvak. Wist je trouwens dat diepvriesgroenten en fruit meestal verser zijn dan verse groenten? Dit komt doordat diepvriesgroenten en fruit direct na de oogst worden ingevroren en zo alle vitaminen en mineralen bewaard blijven. Verse groente en fruit liggen vaak al even voordat je ze koopt, waardoor ze minder vers worden en de goede voedingsstoffen langzamerhand verdwijnen

Kruiden

Als je een potje kruiden wilt kopen, kies dan voor een huismerk als je goedkoper uit wilt zijn. Een potje kruiden van het A-merk kan flink duurder zijn in vergelijking met een huismerk.

Wil je verse kruiden in een plastic doosje, ga dan eens kijken bij de Marokkaanse winkel of de toko. Daar ben je vaak het goedkoopst uit.

Als je goed bent met planten loont het om kruidenplantjes te kopen voor zover dat mogelijk is Daar haal je vaak veel meer uit dan de verwerkte potjes kruiden of de kruiden in doosjes. Je betaalt misschien wel wat meer als je een kruidenplantje koopt, maar in verhouding ben je toch goedkoper uit.

Schoonmaakmiddelen

Als je zo min mogelijk wilt uitgeven, dan kun je ervoor kiezen om een huismiddeltje te maken van Baking Soda met andere toevoegingen. Je kunt online heel veel recepten voor dit soort huismiddeltjes vinden. Daarnaast kun je natuurlijk ook de schoonmaakazijn van een huismerk gebruiken. Deze is niet zo duur en werkt ook prima. Wil je toch echt een schoonmaakmiddel met een geur, dan moet je wederom bij het huismerk zijn. Schuursponsjes en afwasmiddel zijn ook heel betaalbaar als je kiest voor het huismerk.

Brood

Als je niet per sé brood van de bakker wilt is brood van de supermarkt een goede keuze. Zoals je misschien wel weet zitten er in bruin brood vaak kleurstoffen. Het is daarom goed om voor volkoren brood te kiezen. Volkoren brood heb je bij de supermarkt in verschillende prijsklassen. Volkoren brood van een huismerk smaakt in feite net zo goed als dat van een duurder merk, dus als je goedkoper uit wilt zijn is volkoren brood van een huismerk een hele goede optie. Kies altijd voor een heel brood, want in verhouding is een half brood duurder. Als je een heel brood te veel vindt voor jou alleen, dan kun je er ook voor kiezen om het brood in te vriezen. Dan hoef je het minder vaak te kopen en verspil je niets. Beter voor je portemonnee en het milieu!

Pasta en rijst

Voor pasta en rijst geldt wederom dat het kopen van grotere verpakkingen in verhouding goedkoper is. Kies niet voor een klein doosje pasta of rijst, maar ga gelijk voor de grote verpakking. Het is nog goedkoper als je rijst of pasta koopt in een grote zak. Het kan zijn dat je het lastig vindt om die zakken goed te bewaren. Een doosje oogt vaak strakker in je voorraadkast, maar je kunt ervoor kiezen om de rijst of de pasta over te gieten in voorraadbussen. Op die manier profiteer je alsnog van het voordeel van een grote verpakking.

Goedkoop boodschappen doen

Je weet nu welke producten over het algemeen het meest budgetvriendelijk zijn. Toch is het ook handig om te weten hoe je het beste de goedkoopste boodschappen kunt vinden. Naast alle producten die wij hierboven hebben beschreven is het ook handig om te weten hoe je over het algemeen goedkoper uit kunt zijn in de supermarkt. Daarom vind je hieronder nog wat extra tips.

Maak een boodschappenlijstje

Door een boodschappenlijstje te maken kun je het budget goed in de gaten houden. Je doet minder snel impulsieve aankopen. Je zult het verschil duidelijk merken in je portemonnee.

Minder verspillen

Het klinkt heel simpel, maar minder verspillen is de sleutel tot beter budgetteren. Als je precies koopt wat je nodig hebt en zo min mogelijk weggooit ga je dit merken in je portemonnee. Je doet langer met producten, koopt niet wat je niet nodig hebt en maakt alles op wat je nog restjes over hebt. Dit zorgt ervoor dat je minder vaak boodschappen hoeft te doen en dus minder geld uitgeeft. Bovendien is minder verspillen ook nog eens beter voor het milieu!

Vermijd impulsaankopen

Het is niet altijd handig om alles te kopen waar je zin in hebt. Je kunt het beste impulsaankopen vermijden door van tevoren een boodschappenlijstje te maken en met een volle maag boodschappen te gaan doen. Zo zorg je ervoor dat je niet wordt verleid tot het kopen van allerlei lekkere dingen die niet goed voor jou en je portemonnee zijn.

Let op de aanbiedingen

Als je de folders in de gaten houdt en koopt wat in de aanbieding is ben je zeker goedkoper uit. Doe je boodschappen als het kan op de fiets om kosten te besparen.

Golff.nl supermarkt aanbiedingen
Logo
Shopping cart