Tips voor efficiënt boodschappen doen in de supermarkt

Het doen van de boodschappen vindt niet iedereen altijd even leuk. Het kan worden ervaren als een tijdrovende en soms stressvolle taak. Helaas ontkomen we er niet aan, want dit klusje moet regelmatig gebeuren. Het wordt er een stuk makkelijker van als je weet hoe je de boodschappen op een zo efficiënt mogelijke manier kunt doen. Weet je nog niet hoe je dit aan moet pakken Dan ben je hier aan het goede adres. Na het lezen van dit artikel ga jij fluitend de supermarkt door.

Maak een boodschappenlijstje

Het klinkt zo simpel, maar toch doet niet iedereen dit. Maak ruim voordat je naar de winkel gaat een boodschappenlijstje. Dit kun je op twee manieren aanpakken

Allereerst kun je vlak voordat je naar de supermarkt gaat een boodschappenlijstje maken. Het is hierbij handig om, als je de weg weet in de supermarkt, de boodschappen op volgorde te noteren.
Als je dus weet dat de groente en de aardappelen in hetzelfde gangpad liggen, noteer je deze dus onder elkaar. Zo hoef je niet twee keer hetzelfde gangpad door.

Je kunt natuurlijk ook de boodschappen op je lijstje zetten zodra je ontdekt dat er iets op is. Zo weet je zeker dat je niets vergeet. Het lastige is dan wel dat je de boodschappen niet meer op volgorde kunt zetten.

Er zijn voor Android en iOS verschillende apps beschikbaar die je kunnen helpen met het maken van een boodschappenlijstje, maar je kunt dit natuurlijk ook op de ouderwetse manier met pen en papier doen.

Maak een weekmenu

Door het maken van een weekmenu plan je van tevoren de maaltijden. Als je eenmaal weet wat je wilt eten, schrijf je per maaltijd de ingrediënten op die je voor deze maaltijden nodig hebt. Op die manier vergeet je geen boodschappen. Je zorgt er zo meteen voor dat je geen impulsieve aankopen doet. Een bijkomend voordeel van het plannen van je maaltijden is ook dat je in de supermarkt niet hoeft na te denken wat je wilt eten. Er is in de supermarkten zoveel keuze, dat het nogal overweldigend kan zijn om dan pas de maaltijden samen te stellen.

Selecteer de beste supermarkt

Efficiënt boodschappen doen betekent ook dat je de beste supermarkt gaat kiezen. Kies een supermarkt die zich zo dicht mogelijk bij jouw huis bevindt. Let er daarnaast op dat de supermarkt die jij hebt gekozen een uitgebreid aanbod heeft. Op deze manier hoef je niet meer naar meerdere winkels toe te gaan. Dit scheelt je tijd en geld. Bij het bezoeken van meerdere supermarkten loop je ook de kans dat je sneller impulsieve aankopen doet, want iedere supermarkt heeft weer een ander aanbod.

Kies een rustig moment om boodschappen te doen

Als het rustig is in de supermarkt ga je sneller de supermarkt door en hoef je minder lang te wachten bij de kassa. Dit scheelt je enorm in tijd. Doe dus je boodschappen doordeweeks, midden op de dag, want dan zijn er minder mensen. Vermijd de drukke tijden, zoals ’s avonds, vlak voor sluitingstijd of in het weekend. Door op een rustig moment de boodschappen te doen voorkom je stressvolle situaties.

Gebruik altijd een mandje of karretje

Het klinkt misschien logisch, maar gebruik altijd een mandje of karretje tijdens het doen van de boodschappen. Je denkt waarschijnlijk dat je maar één product nodig hebt voordat je de winkel ingaat, maar het gebeurt regelmatig dat je toch met meer boodschappen de supermarkt uitkomt. Het kan dus gebeuren dat jij al snel je handen vol hebt. Als je een mandje of karretje gebruikt gebeurt dat niet.

Als je een mandje of karretje gebruikt is het bovendien makkelijker om boodschappen uit het schap te pakken, te bekijken en te vergelijken. Jij hebt je handen vrij en wordt minder snel moe. Het gebruiken van een mandje of karretje draagt zo bij aan een efficiënter supermarktbezoek, waarbij minder irritaties en stress optreden.

Begin bij de buitenste paden

Bij de meeste supermarkten liggen de voedzame producten, zoals brood, zuivel en groenten in de buitenste gangpaden. Als je daar begint, zorg je ervoor dat je deze producten als eerste in je karretje hebt. In de middelste paden staan vaak de producten die bewerkt zijn, zoals frisdrank, snoepjes en andere minder voedzame producten. Als je gezond wilt blijven en efficiënt boodschappen wil doen, houd het dan zo veel mogelijk bij de buitenste gangpaden.

Kruipend door de supermarkt

Wees maar niet bang, je hoeft natuurlijk niet echt kruipend door de supermarkt. Het is wel bewezen dat de goedkoopste producten in de supermarkt altijd op de onderste planken liggen Hoe hoger de producten liggen, hoe duurder ze vaak zijn. Het is in eerste instantie misschien wel even zoeken en wennen, maar uiteindelijk vind je net zo snel wat je zoekt en wordt het boodschappen doen niet minder efficiënt doordat je je op de onderste schappen richt.

Online boodschappen doen

Vind je het echt niet prettig om je boodschappen bij de supermarkt zelf te doen, dan kun je natuurlijk ook online je boodschappen doen. Je doet jouw boodschappen in je eigen tempo vanaf je luie stoel. Houd er wel rekening mee dat je meestal niet gelijk je boodschappen hebt, dus plan het van tevoren wel goed in, anders kan het gebeuren dat jouw voorraad boodschappen op is voordat de nieuwe boodschappen arriveren.

Verspil minder voedsel

Het is belangrijk dat je niet zomaar voedsel weggooit. Je zorgt er zo niet alleen voor dat je duurzamer leeft doordat je zo min mogelijk voedsel verspilt, maar je hoeft op de manier ook minder boodschappen te doen. Dit biedt diverse voordelen, want je leeft duurzamer, verspilt minder voedsel, voorkomt op situaties, je bespaart tijd en geld. Tel uit je winst!

Gebruik de zelfscan

Bij de zelfscan gaat het afrekenen sneller dan bij de kassa. Je hebt je boodschappen immers al gescand met de handscanner, die je vooraan in de supermarkt hebt gepakt. Voordelen hiervan zijn dat je direct ziet wat je uitgeeft, zodat je niet boven je budget uitkomt, maar je hoeft zoals gezegd ook minder lang te wachten bij het afrekenen. Gebruik de zelfscan dus zeker!

Golff.nl supermarkt aanbiedingen
Logo
Shopping cart