De goedkoopste hapjes voor een verjaardag

Als je het niet breed hebt, maar je verjaardag staat wel bijna voor de deur, dan kun je er natuurlijk ook voor zorgen dat je je verjaardag alsnog gaat vieren, maar dan met hapjes die helemaal binnen jouw budget passen. Ook met low budget hapjes kun je je gasten heerlijk verwennen. Maar hoe doe je dat dan precies? En welke hapjes zou je kunnen maken die binnen je kleine budget zouden kunnen vallen? 

Verjaardagen en eten

Voor veel mensen is het een gebruik om op een verjaardagsfeest hapjes te serveren. Maak gaat het om hapjes die makkelijk en snel klaar te maken zijn. Dit wordt vaak gedaan samen met een lekker stukje taart of gebak. Ook de koffie, thee en de frisdranken ontbreken vaak niet.

Sommige mensen maken een hele happening van het vieren van een verjaardag, anderen besteden er weer veel minder aandacht aan. Voor mensen met een klein budget is het vieren van een uitbundige verjaardag niet mogelijk. 

Wat wel mogelijk is, is tegen een zo klein mogelijk budget toch je verjaardag op een leuke en gezellige manier te vieren. Hiervoor kun je voor weinig geld toch nog leuke hapjes op tafel zetten. De hapjes die je zou kunnen maken.

Bladerdeeghapjes

Als je het hebt over een low budget hapje voor op een verjaardag dan zou je prima bladerdeeghapjes kunnen maken. Hierbij kun je denken aan Kaasstengels, Hamstengels, knakworstjes in bladerdeeg of mini saucijzenbroodjes. Hiervoor heb je alleen wat gekruid gehakt nodig. 

Maar naast deze hartige bladerdeeghapjes zou je er ook voor kunnen kiezen wat zoete bladerdeeghapjes te maken. Zo zou je bijvoorbeeld het bladerdeeg kunne vullen met zoete dingen als Nutella, appelmoes met stukjes of stukjes appel in kaneel. Ook perziken uit blik of pudding kun je prima gebruiken voor het maken van een lekker zoet bladerdeeg hapje. 

Wraps, gezond en goed voor je budget

Net als bladerdeeg kun je met wraps eigenlijk alle kanten op. Er zijn vele manieren waarop je een wrap op kan dienen. Zo zou je bijvoorbeeld de wrap kunnen vullen met kipfilet en smeerkaas en een beetje rucola sla. Je rolt de wrap op, steekt er prikkers in en snijd de wrap in kleinere stukjes. Het ziet er dan niet alleen gezellig uit, maar is ook nog eens heel erg lekker. 

Een andere combinatie waarmee je je wrap zou kunnen serveren is het beleggen van de wrap met oude kaas en cervelaat. De combinatie van deze twee geeft een heerlijke smaak in je mond, Het is snel en simpel te maken en je hebt er maar weinig voor nodig om de smaken goed te kunnen proeven. 

Weer een ander idee zou kunnen zijn het insmeren van de wrap met heksenkaas of knoflooksaus. Doe daar dan plakjes ham en kaas op in combinatie met wat ijsbergsla of rucola sla. Ook zou je de wrap voor de variatie kunnen vullen met kruidenkaas en dunnen plakjes komkommer en tomaat. 

De gevulde eieren

Bijna iedereen vindt een eitje wel lekker om te snoepen. Met een ei kun je ook heel veel leuke en lekkere dingen doen. Zo zou je bijvoorbeeld gevulde eieren kunnen maken. Dit kun je zo luxe of simpel doen als dat je zelf wil. 

Het is een makkelijk hapje dat vult en dat je van tevoren al klaar kunt maken. Er zijn verschillende recepten van gevulde eieren te vinden, daarmee kun je altijd een recept vinden waar jij iets mee kan.

Een Tapas plankje                                                                                                                                                                                                                                   

Een tapas plankje is een plankje waar je allemaal verschillende kleine hapjes op kan presenteren. De hapjes die je daar op wil leggen zijn helemaal naar eigen keuze te bepalen. Een aantal ideetjes voor hapjes die je op een tapas plankje zou kunnen presenteren zijn bijvoorbeeld een klein spiesje met komkommer, tomaat en mozzarella. Dit kun je gewoon op een kleine cocktail prikker rijgen. 

Als je de spiesjes een beetje af wil wisselen zou je bijvoorbeeld ook spiesjes kunnen maken met een blokje kaas, een zilveruitje of eens tukje augurk. Ook groentes zijn kleurrijk en gezellig. Je zou bijvoorbeeld paprikareepjes kunnen snijden, reepjes komkommer, reepjes augurk met een dipsausje erbij neer kunnen zetten.

Een plakje kipfilet of snijworst met een stukje komkommer of augurk erin gerold of met een beetje kruidenkaas erin doen het ook altijd goed. Ze zijn makkelijk en snel klaar te maken en het kost niet te veel geld. 

Bij een tapasplankje horen natuurlijk ook toastjes. Om deze een beetje low budget te beleggen zou je gebruik kunnen maken van smeerkaas. Hier kun je dan een stukje ham, tomaat of komkommer op kunnen leggen voor de presentatie. 

Zoete hapjes voor op tafel

Als je je gasten ook wil trakteren op allemaal zoete hapjes, dan zou je bijvoorbeeld ook hapjes als zoenen, zelfgemaakte koekjes, cupcakes, appelbeignets, of chocolaatjes op tafel kunnen zetten. 

Wat kun je maken als er gasten blijven eten? 

Mochten gasten blijven eten als bij het verjaardag vieren, dan kun je heel makkelijk voor deze mensen iets lekkers op tafel kunnen zetten. Hierbij zou je kunnen denken aan een heerlijke kom soep met belegde broodjes erbij. Hierbij zou je dan eventueel ook nog een heerlijke pastasalade kunnen maken. 

Een pastasalade kun je vullen met groente, tonijn, ham of kip. Als je dan toch in de salades zit, dan is een aardappelsalade ook een heel leuk idee. En om het helemaal nog even af te maken zou je nog lekkere gehaktballetjes kunnen maken. 

Een verjaardag vieren hoeft niet duur te zijn

Bij het vieren van een verjaardag gaat het om de gezelligheid en de tijd die je samen doorbrengt. De hapjes die dan op tafel komen zijn dan een extraatje die de gezelligheid kunnen bevorderen. Zoals je hebt kunnen lezen is het helemaal niet nodig om heel veel geld uit te geven bij het vieren van je verjaardag.

Geld hoeft niet hetgeen te zijn wat je ervan weerhoudt om toch je verjaardag te vieren. Voor weinig kun je een heleboel gezellige dingen op tafel zetten, waardoor je verjaardag vieren echt een feestje kan zijn. 

Golff.nl supermarkt aanbiedingen
Logo
Shopping cart