Zo kies je een goede scooterhelm

Veilig en onbezorgd op je scooter rondrijden? Daar heb je een aantal zaken voor nodig: een scooterverzekering, een scooterrijbewijs en uiteraard een goede helm! Scooterhelmen zijn vrijwel overal te koop en worden ook weleens in de supermarkt voor een goede prijs verkocht. Hoe weet je nu wat een goede helm is? Wij geven je wat tips.

Verschillende soorten helmen

Bedenk eerst wat voor soort helm je nodig hebt. Je hebt onder andere de keuze uit een integraalhelm, een systeemhelm, een fashionhelm en een jethelm. Alle vier de helmen zijn van zichzelf goed, maar het hangt af van jouw omgeving en wensen welke helm de juiste keus is. Rij je meestal korte afstanden in de stad? Dan is de jethelm of fashionhelm perfect voor jou. Het geeft je vrij zicht, is licht van gewicht en geeft een meer open gevoel. 

Rij je vaak buiten de stad op volle snelheid? Kies dan voor een systeemhelm of integraalhelm. Een integraalhelm heeft een vast kinstuk, dus je hele hoofd wordt door de helm beschermd. De systeemhelm heeft een kinstuk dat op te klappen is. Handig wanneer je soms van de voordelen van de integraalhelm wilt genieten en andere keren van de voordelen van de jethelm. Deze helmen zijn vaak wel iets zwaarder.

Koop een helm altijd nieuw

Als je net een scooter hebt gekocht, wil je waarschijnlijk niet veel geld besteden aan de helm. De verleiding om een tweedehands model te kopen kan hierdoor groot zijn. Onze tip: doe het niet. Een helm koop je beter nooit tweedehands. Wanneer een helm een val heeft gemaakt, moet je het altijd vervangen door een nieuwe helm. Zelfs als het onbeschadigd lijkt van buiten kan de schaal van binnen kapot zijn, waardoor deze je bij een volgende valpartij niet voldoende beschermt. Aangezien je nooit zeker kunt weten of een tweedehands helm ooit gevallen is, is het belangrijk altijd een nieuwe helm te kopen.

Een scooterhelm hoeft niet duur te zijn

Een scooterhelm moet nieuw zijn, maar het hoeft je geen bakken met geld te kosten. Het belangrijkste is dat het een goede sluiting en de juiste maat heeft. Een helm heeft de juiste maat wanneer het niet knelt, maar wel strak aansluit om je hoofd. Meet eerst je hoofdomtrek alvorens je op zoek gaat naar een model. Kies altijd voor een helm met een ECE 22.05 keurmerk en je zit in principe goed. 

Veel rijplezier!

Gebruik bovenstaande tips om een scooterhelm te vinden die perfect is voor jou. Deze zal je de bescherming bieden die iedere scootergebruiker nodig heeft. Wij wensen je alvast veel fijne en veilige scootertrips toe!

Tags:

Golff.nl supermarkt aanbiedingen
Logo
Shopping cart